Gel op teennagels
 

Niet alleen uw handen vragen aandacht maar ook uw voeten verdienen het om er mooi en verzorgd uit te zien. Om de voeten er net zo verzorgd uit te laten zien als de handen, kunt u ook op de teennagels een laagje gel aan laten brengen. Gel is flexibeler dan acryl en daarom meer geschikt voor de teennagels. Met behulp van gel worden de teennagels verstevigd, en eventueel voorzien van French pedicure. U kunt ook voor een colorgel kiezen over de gehele nagels. Aangezien de teennagels minder snel groeien dan vingernagels hoeft u dit pas na ongeveer 6 weken bij te laten werken. Deze behandeling is niet schadelijk voor uw teennagels.


 
Voordat met de gelbehandeling wordt begonnen, wordt er natuurlijk eerst goed gedesinfecteerd. Ik maak de nagelriemen los, ruw de nagels lichtjes op en vijl ze in model. Vervolgens wordt de gel aangebracht, als dat nodig is in meerdere lagen. De gel laten we uitharden onder een uv-lamp. Tevens kunnen de nagels versiert worden met eventuele nailart. Dit sluit ik af met een seal die een mooie glanslaag op de nagels brengt en de nailart verzegeld. Daarna wordt het plaklaagje van de gelnagels verwijderd. Tot slot wordt een olie in de nagelriemen gemasseerd.

Ook de Cuccio Soak Off Gellak kan op de teennagels aangebracht worden. Dit heeft hetzelfde effect als de gel op de teennagels. Met als verschil dat het een wat dunner laagje is en aangebracht wordt als een nagellak, vijlen is niet aan de orde. Ook het verwijderen zal sneller gaan, dit gaat niet door middel van vijlen maar met een Soak Off weekmiddel. Dat betekent ook minder beschadiging kans voor de nagels.
 
Goed om te weten:
Het is een cosmetische behandeling van de teennagels.